Lantbruk

Salltorp Herd of the Year 2022

Gun Karlsson äger Salltorps Lantbruk tillsammans med sin man Sven och sonen Oskar.

Att satsning på friska djur, god fruktsamhet och ett stort avelsintresse leder till hög avkastning bevisar Salltorps Lantbruk som har fått utmärkelsen Herd of the Year 2022 av VikingGenetics.

Priset delas ut till framstående besättningar inom avel. Salltorps Lantbruk AB ägs av Gun och Sven samt sonen Oskar Karlsson och ligger en mil nordöst om Falkenberg.

– Den grundläggande strategin i hög produktion ligger fast. Vi siktar på högt NTM med ett par enheters ökning varje år och väljer ut ett par områden vi vill förbättra. Vi tar hjälp av Genvägen som jag tycker är ett fantastiskt verktyg. Resultaten av genomiska analyser och av exteriörbedömningar ger oss ett tillförlitligt underlag, och vi förflyttar på så sätt hela besättningen i den riktning vi vill. Fakta och siffror är det vi utgår från och dessutom provar vi gärna ny teknik, säger Gun Karlsson.