Söderberg & Haak importerar och distribuerar årligen runt 1 000 traktorer på den svenska marknaden och under ett par decennier har detta skett i samarbete med Skandiatransport i Halmstad. Där har de tidigare också kompletterat traktorerna med motorvärmare, batterifrånskiljare och annan ”svenskutrustning”. Under 2012 tar företaget dock steget från ”outsourcing” till”insourcing”.
– Traktorerna från New Holland resp Case IH är idag så kompletta, marknadsanpassade och kundleveransklara att merparten av flödet kommer att direktdestineras till våra återförsäljare över hela landet, säger Erik Thuring, marknadschef hos Söderberg & Haak.
Övriga traktorer kommer att mellanlanda på företagets anläggning i Staffanstorp, där de har byggt ut sin omlastnings- och lagringskapacitet. Söderberg & Haak kommer att kunna erbjuda sina återförsäljare bättre och snabbare service i form av traktorer, främst de under 100 hästkrafter, som är färdigutrustade med frontlastare direkt från Staffanstorp.
Fler montörer har anställts för att möta behovet i verkstaden.
Sammantaget ska logistikomläggningen innebära att leveranstiden kapas med cirka tio dagar och kostnaden minskar med ungefär en tusenlapp per traktor.

www.sodhaak.se