Halge-bibIdag lanseras det röda vinet Hälge Côtes du Rhône på bag in box i Systembolagets beställningssortiment. Hälge-vinet finns sedan tidigare på flaska som säljs i mer än 300 Systembolaget-butiker landet över. Hälge Côtes du Rhône box är framtaget i samarbete med serien Hälges upphovsman, tecknaren och konstnären Lars Mortimer som målat omslaget till förpackningen. Innehållet i boxen är detsamma som i flaskan.

– Vi har fått mycket goda betyg från pressen för Hälge-vinet, vi vet att vi har kvaliteten med oss, säger Magnus Lansman, produktdirektör på Stockholm WineLab. – Vinet har blivit mycket populärt bland Hälge-fans och jägare men även hos de som gillar ett typiskt Rhônevin, fortsätter han.

Vinet beskrivs som kryddigt och fruktigt med inslag av plommon, vanilj och lakrits och ska gå väl ihop med mustiga rätter av vilt, lamm och nöt. Hälge Côtes du Rhône är en blend av de typiska Rhônedruvorna syrah och grenache.

Boxen är den fjärde Hälge-produkten som lanseras på Systembolaget. Sedan tidigare finns det röda vinet Côtes du Rhône på flaska, ett vitt vin från Alsace samt en blended Scotch whisky. Hälge Côtes du Rhône Box: 259 kr/3L. Artikelnummer 6485-08. Produkten beställs enkelt här.