Aktuellt

Sofie Burvall får ungdomsstipendium

Sofie Burvall är 28 år och har växt upp på en travgård i Tavelsjö, Västerbottens län.

Sofie Burvall, Tavelsjö har tilldelats Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens nyinstiftade ungdomsstipendium Grön framtid och belönas med 25 000 kronor. Stipendiets syfte är att uppmuntra eftergymnasiala studier inom gröna näringar och att tillgodose framtida kunskapsbehov i de nordliga länen.

Sofie Burvall är 28 år och har växt upp på en travgård i Tavelsjö, Västerbottens län. 2018 gick flyttlasset till Uppsala för att studera till husdjursagronom. Under våren läste hon klart sin sista termin som avlutades med att skriva ett examensarbete inom Nötsvinnsprojektet.

– Jag kommer flytta tillbaka till min hemort för jobb, sedan sakta men säkert börja ta över gården. Att flytta tillbaka för att bo och arbeta i mina hemtrakter har alltid varit min plan och jag ser fram emot att börja ett nytt kapitel efter fem års studier, säger Burvall.