Övrigt

Nyhet i Sverige – Virvelmjöl!

Warbro Kvarn i Sörmland har tagit fram ännu en unik produkt – ett nytt ekologiskt fullkornsmjöl av dinkel med klös! En för Sverige helt ny mjöltyp. Hela kärnor av dinkel slipas till mjöl i en kall process i en s.k virvelkvarn. Sädeskornen tumlas runt med hjälp av en luftvirvel och slipas ner mot en skål av granit. Den stora luftströmmen gör också att mjölet får ett lägre fuktinnehåll (starkt konserverande effekt) vilket ger en längre hållbarhet.

Det här speciella mjölet blir av nedslipningen väldigt fluffigt och så finkornigt att det till och med går att baka tårtbottnar eller småkakor – med 100% fullkorn! Pannkakorna blir tunna och fina, smeten behöver inte svälla, och pajdegen behöver inte blandas ut med ljust mjöl längre.

I Tyskland är mjölet redan mycket populärt. Maud Brinckmann som är produktutvecklare i det renodlade familjeföretaget Warbro Kvarn är övertygad om att efterfrågan kommer att bli stor även här. ”- Det här exklusiva mjölet kan bli väldigt användbart för alla oss som prioriterar välmåendet och är nyfikna på något nytt.”
Mjölet finns redan nu att köpa på Matbutiken Cajsa Warg.

www.cajsawarg.se