ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Nyhet i Sverige – Virvelmjöl!

Warbro Kvarn i Sörmland har tagit fram ännu en unik produkt – ett nytt ekologiskt fullkornsmjöl av dinkel med klös! En för Sverige helt ny mjöltyp. Hela kärnor av dinkel slipas till mjöl i en kall process i en s.k virvelkvarn. Sädeskornen tumlas runt med hjälp av en luftvirvel och slipas ner mot en skål av granit. Den stora luftströmmen gör också att mjölet får ett lägre fuktinnehåll (starkt konserverande effekt) vilket ger en längre hållbarhet.

Det här speciella mjölet blir av nedslipningen väldigt fluffigt och så finkornigt att det till och med går att baka tårtbottnar eller småkakor – med 100% fullkorn! Pannkakorna blir tunna och fina, smeten behöver inte svälla, och pajdegen behöver inte blandas ut med ljust mjöl längre.

I Tyskland är mjölet redan mycket populärt. Maud Brinckmann som är produktutvecklare i det renodlade familjeföretaget Warbro Kvarn är övertygad om att efterfrågan kommer att bli stor även här. ”- Det här exklusiva mjölet kan bli väldigt användbart för alla oss som prioriterar välmåendet och är nyfikna på något nytt.”
Mjölet finns redan nu att köpa på Matbutiken Cajsa Warg.

www.cajsawarg.se

Taggar: