ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Brittiskt samarbete mot tjuvar

Skriv in uppgifterna och markera på kartan. Så enkelt är det för lantbrukare som drabbats av exempelvis stöld att anmäla den i det nya brottsregister på Internet som lanserades i början av sommaren i Storbritannien.

I det nya Internetbaserade ”Crime Register” kan lantbrukare enkelt både registrera och hålla koll på brott som begåtts på den brittiska landsbygden. Det är den brittiska jordbrukstidningen Farmers Weekly som i samarbete med lantbruksförsäkringsbolaget Farmers & Mercantile tagit fram Internetsajten Crime Register där den som blivit utsatt för brott på gården kan anmäla händelsen.

Sajten Crime Register riktar sig till lantbrukare och gårdsägare på den brittiska landsbygden. Den består av en karta där alla snabbt och enkelt kan skicka in detaljer kring en stöld eller annat brott och markera på kartan var den skett. Uppgifterna syns direkt på kartan efter inmatning. Det går också att markera vilket typ av brott – till exempel mordbrand, vandalisering eller stöld av maskiner eller utrustning.

Den som besöker webbplatsen kan sedan enkelt få up alla detaljer kring de brott som markerats på kartan genom att klicka på ikonen.

Men Farmers Weeklys nya brottsregister har fler finesser: Alla som registrerat sig som användare kan också aktivera en funktion där de varnas med ett mejl när ett brott begånget inom det egna postnummerområdet registreras på sajten.

www.fwi.co.uk/crimeregister

Taggar: ,