ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

ICA och Hälsingestintan i samarbete

VD Britt-Marie Stegs är stolt och glad över det nya samarbetet med Ica.

Ica och Hälsingestintan börjar samarbeta om kvalitetskött som är spårbart till gården, något som ska ge bättre betalt till uppfödarna. Förhoppningen är att samarbetet ska få fart på försäljningen av hängmörat nötkött.

I ett första skede levererar Hälsingestintan kött från Småland, Hälsingland, Västergötland, Östergötland och Uppland. Företaget hoppas också få in flera landskap.
Samarbetet med utvalda gårdar kan ge uppfödarna 50 öre mer per kilo.

Ett resultat av samarbetet är en tydligare koppling mellan kund och producent där kunderna kan spåra köttet till djurnivå.

Taggar: