Det är fler än skogsarbetare som behöver ett bra sågskydd. Även vid parkarbete, trädgårdstjänst, kommuner, linjearbete och underhåll av ledningsgator finns behovet. Det är just de kunderna som L.Brador nu möter med sin lansering av sågskyddskläder. Förutom EN-märkning och god funktion har även fokus lagts på skön passform och snygga skärningar.
– Våra kunder har länge efterfrågat den här typen av arbetskläder från oss. Det känns skönt att även kunna erbjuda dem detta nu. Inte minst för att det är en del i B&B TOOLS koncerngemensamma löfte om ”complete product”, säger Tommy Larsson, kategorichef på L.Brador.
Till lanseringen släpps byxa 370P och jacka 380P i stretch-Kevlar och Cordura. Byxan är designad med sex stycken skyddslager och klarar en motorsågkedja som går i 20 meter/sekund. Detta är den vanligaste standarden (EN 381-5, Design A klass 1:20 m/s).
– Sågskyddskläderna vi utvecklat är främst anpassade till våra befintliga kunder. T.ex. kommuner, parkarbetare och kraftbolag. I deras jobb är hög rörlighet en viktig egenskap och vi har värnat om den i designen, samtidigt som vi även arbetat med en skön passform och snygga skärningar, säger Tommy Larsson.

www.lbrador.com