Med anledning av de skärpta kraven på obligatorisk kassaregister för torg- och marknadshandlare som träder i kraft 1 jan 2014 kommer nu iZettle att bredda sin tjänst och se till att exempelvis alla bönder som säljer sina varor på olika marknader och tar betalt med deras modul kan följa lagen. Det svenska företaget iZettle erbjuder en lösning där man med hjälp av en mobiltelefon kan ta betalt med kontokort, vilket blivit en stor succé bland torghandlare och andra företagare som inte befinner sig i en affär, eller ens ett hus med sin verksamhet. Eftersom kontanter blir allt mindre vanligt och kortköpen ökar har detta den här typen av mobila kortbetalningslösningar blivit en stor succé. Men nu ökar alltså kraven på redovisning och produkterna måste uppgraderas för att uppfylla dessa krav. Därmed kan torghandlare, gårdsbutiker, höförsäljare och alla andra fortsätta ta betalt med kort även efter nyår.