ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

4-5 miljoner m3 blåste ned

Stormen Dagmar fällde cirka 25 procent av årsavverkningen i Gävleborg, Jämtland och Västernorrland, konstaterar Skogsstyrelsen. Det motsvarar mellan fyra och fem miljoner skogskubikmeter. Uppgifterna bygger på inventeringar som har gjorts av Skogsstyrelsens i samarbete med skogsbruket.

– Vi har löpande dialog med skogsbruket som ser ett stort arbete framför sig med att få ut virket från skogen. Deras bedömning är att merparten av det virkesvärde som blåst ner går att ta till vara, säger Pär Larsson, regionchef på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Stormen har bland annat slagit hårt mot fröträdställningar. Det gör att en del naturliga föryngringar äventyras, vilket ger behov av ökade planteringsinsatser under året.

Taggar: