ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Claas gav förhandsvisning i Paris

Under SIMA passade Claas på att visa upp en kommande stortraktor. Med de nya 900-modellerna i Axion-serien täcker Claas  upp effektglappet mellan de mindre Axion 800 och de större Xerion traktorerna. Informationen om nya Claas nya Axion 900 har varit omgärdad med en hel del hemlighetsmakeri men under SIMA-mässan i Paris bjöd Claas på en förhandsvisning.

Planerad produktionsstart blir under 2012.

900-serien kommer att omfatta fyra modeller inom effektintervallet 280 till 400 hästkrafter. Exakt vilka modellerna blir och vilken effekt de får avslöjar inte Claas. Motorn i traktorerna är en Cursor C9 motor från Fiat Power Train, FPT, med en volym på 8,7 liter. Den uppfyller avgaskraven enligt Tier 4i, vilket är det avgaskrav som träder i kraft 2014.  I och med valet av FPT som motorleverantör väljer Claas bort John Deeres motorer, vilka man använder sig av i befintliga Axion 800-serien.

Axion 900 har en hjulbas på 3,15 meter. Trots sin längd ser den dock relativt kompakt ut tack vare att hytten är monterad en bit framför bakaxeln. Det ger dels en kortare motorhuv vilket förbättrar sikten, och dels en ökad komfort. Transmissionen är steglös och som tidigare tar Claas den från den tyska leverantören ZF. Exakt vilken transmission man använder sig av nämner inte Claas. De säger dock att den har hastighetsområden. Hytten är helt nydesignad. Den är rymligare än tidigare och har fyra stolpar. I armstödet sitter manöverkontroller och CEBIS-terminalen vilken till stor del påminner om den terminal som sitter i de nya tröskorna. Från de större Xerion-modellerna har man också tagit körspaken som innehåller en rad funktioner.

Bakhjulen kommer att finnas tillgängliga upp till en diameter på 2,10 meter och framhjulen som högst på 1,7 meter. Tillsammans med den långa hjulbasen hjälper de stora hjulen till att få ner dragkraften i marken.

www.claas.com

Taggar: