Motor

Volvos senaste XC-Concept

VolvoConceptW

 

Volvo har nu visat upp den första av tre studier av något som kanske blir en framtida XC-modell. Den kallas XC Coupé och har som synes någon typ av integrerad takbox. Tanken är att den ska attrahera köpare med en ”aktiv fritid”, vilket ligger i linje med deras senaste marknadsföring. Men mer på djupet handlar det om Volvos framtid, då detta är en studie som baseras på den nya plattformen för större bilmodeller som kallas ”Volvo Cars nya Scalable Product Architecture”. På denna plattform ska alla stora och medelstora Volvo-bilar byggas framöver.

Konceptet kommer att få sin världspremiär på North American International Auto Show (NAIAS) den 13 januari. Fullständig information, inklusive pressmeddelande, video och bilder, publiceras den 8 januari.

En kort teaservideo finns redan nu på Volvos Youtubekanal