ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Maximal dragkraft med nya MICHELIN

För att möta de tuffare kraven från dagens moderna jordbruk används motorstarka traktorer för att plöja allt större åkrar.
– Nya MICHELIN AxioBib är speciellt framtaget så att dessa traktorer ska kunna utnyttja motorns dragkraft fullt ut med mindre slirning. Med nya MICHELIN AxioBib kan traktorerna köras med ett lägre lufttryck som gör att kontaktytan blir upp till 16 procent större än kontaktytan från däck med traditionell teknologi, säger Nurgül Atayer, marknadschef för lantbruksdäck på Michelin Nordic.
Den överlägsna dragkraften innebär att lantbrukarna spar både tid och bränsle – två fördelar som spelar en viktig roll för att göra verksamheten mer lönsam.
Traktorer utrustade med MICHELIN AxioBib kan lastas tyngre och samtidigt ha ett lägre lufttryck. En belastning på 6 500 kilo kan till exempel köras med 0,8 bar lägre lufttryck med de nya däcken jämfört med traditionella däck. Resultatet är en större kontaktyta som minskar jordpackningen och spårbildningen och en åker som snabbt kan återhämta sig för kommande skördar.

www.michelin.se

Taggar: