ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Lilla Meraskog växer så det knakar

Meraskog AB har sedan starten hösten 2009 växt i rekordfart. Redan efter tre år omsätter det lilla företaget med tre kontor och sex anställda 66 Mkr. Företaget är fristående från skogsindustrin och vänder sig till nya generationens skogsägare med den i branschen nya tjänsten Skogsrådgivare.
Meraskog AB startades av Mikael Mattson, Hans-Åke Hansson och Lennart Bäck, tidigare kollegor på Siljan Skog AB. Till skillnad mot skogsägarrörelsen och skogsbolagen äger Meraskog ingen egen industri utan är fri att förmedla virket till dem som har de bästa villkoren.
– Genom att vi är en fristående aktör kan vi göra den bästa affären för våra kunder, vi kan fritt sälja till villkor och priser som gynnar kundernas skogsaffärer bäst, säger Mikael Mattsson VD Meraskog.
Förutom att vara fristående har de i och med sin nya tjänst tagit ett nytt grepp om marknaden genom att kalla sig Skogsrådgivare. Den primära målgruppen är nya generationens skogsägare som antingen ärvt skog eller som investerat i en skogsfastighet.
– Den nya generationens skogsägare har inte själva växt upp med att bruka skogen så som man gjorde för femtio år sedan och har inte alltid kunskapen eller tiden att förvalta skogen på egen hand. Det kan därför vara en idé att få rådgivning och det erbjuder vi på Meraskog, fortsätter Mikael.
Kundernas skogsfastigheter återfinns främst inom Jämtlands län men skogsägarna kan vara bosatta runtom i Sverige eller i andra delar av världen.
– Tidigare bodde och verkade skogsägare oftast i närheten av sin egen skog. Allt fler skogsägare bor t.ex. i dag långt från sitt skogsinnehav. Att vi finns lokalt och kan hjälpa kunden att förvalta skogen på ett bra sätt är nyckeln i vår framgångssaga, avslutar Mikael.
Meraskog arbetar efter Meraskogmodellen, de tre F:n: Förmedling (förmedlar virket), Förädling (bland annat skogsvård, gallring.) Förvaltning (tar helhetsansvar för skogsfastigheten).

www.meraskog.com

Taggar: ,